Spondyloarthritis: egy diagnosztizált reumás betegség

Jelenleg mintegy 300 000 embert érint a betegség. De a szakemberek, ez a szám nagyban alábecsülni. Valóban, a tünetek “látható” lehet összetéveszteni a derékfájás vagy fájdalom a gerinc származási arthrosis.

Éjszakai ébredések, fájdalom, mind az ízületek, a “zár” reggel, jelentős fáradtság …, szóval sok tünetek gyakran tévesen ítélik meg a “banális” után 60, de nem a 12-es! Mert ez a betegség a fiatal, még nagyon fiatal. Sherylan (18 éves) állapítottak meg a 12 évet. Ő azt mondja, hogy bizonyos napokon nem tud felemelni a karját, hogy a lófarok.

Az első tünetek a spondyloarthritis általában megjelennek a kamaszkor, illetve a korai felnőttkorban. A betegség jellemzője a gyulladás, az ízületek, a gerinc, keresztcsont, és / vagy a végtagok pedig abban nyilvánul meg, gyulladásos, fájdalmas túlfeszültség megszakítja lulls.

Ahogy a neve is mutatja (spondylitis), leggyakrabban fejlődik felé ankylosis az ízületeket érinti. A legtöbb esetben, a gerincet érinti, de a többi ízületek nem kímélték.

Között, a genetika, a környezet

Betegség eredményei közötti interakció a genetikai tényezők (HLA B27 gén, nem HLA gének), valamint a környezeti Között, a genetika, a környezettényezők ( bélflóra-mikroorganizmusok vagy a bélflóra, a gyulladás az íny, biomechanikai stressz, dohányzás …).

A HLA-B27 gén található, körülbelül 80% – át a betegek. De ugyanez a gén jelen van 7-8% – a francia, aki nem minden alakul ki a betegség.

Végül, nem ritka, hogy több ugyanaz a család tagjai érintett.

Kezelések

Ha a diagnózis került sor, miután egy klinikai vizsgálat, vérvizsgálat (lehetséges, hogy észleli-gyulladás), valamint egy orvosi képalkotó vizsgálat ( első szándékát, röntgen, MRI, vagy második-line szkenner), a választott kezelés elsősorban attól függ, hogy ki az űrlapot, majd súlyos a betegség.

Enyhíti a fájdalmat harcolni gyulladás, a doktor kezdetben felírni nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (Nsaid) és / vagy fájdalomcsillapítók. Háttér-terápia, ahol szükséges, lényegében alapján kockázatát, mint a metotrexát® vagy anti-TNF-alfa, egy gyógyszercsoport származó biotherapies .

A műtét tekinthető, ha egy közös túl súlyosan elérte, mint a hip az elhelyezés egy protézis.

Nem tévesztendő össze a klasszikus hátfájás

Nem tévesztendő össze a klasszikus hátfájásEz egy betegség, nehéz diagnózis. Laure (34) elszenvedett 5 évig anélkül, hogy bárki is, hogy képes, hogy egy nevet a betegségének: “kezdetben felsoroltam, depressziós előírt, antidepresszánsok, akkor fibromyalgia. Annak ellenére, hogy a jóindulat, a megértés, a kísérete, éltem a pokol, mert persze, hogy tovább szenvedjen. A diagnózis ankylopoetica, bár nem mindig reagál jól a kezelésre, végül megkönnyebbülés! “.

Ma, 1-5 ember él a krónikus hátfájás (több mint 3 hónap). 41% – a válaszadók a legutóbbi “ne Fordulj el” a Felmérésben, amelyet az Abbvie laboratórium, a fájdalom eltűnik, saját! Hasonló arányban enyhíti a tüneteket, de nem konzultál. Mégis, 59% – át ezek az emberek felismerik, hogy a fájdalom kihat az élet minőségét naponta.

Ez ennek elkerülése érdekében orvosi vándorló, hogy a AFLAR (francia Szövetség Antirheumatic Birkózás), valamint az AFS (Egyesület Franciaország Spondyloarthritis) az Abbvie laboratóriumi léptettek 5 teszt kérdést, hogy meghatározza, ha a hátfájás mechanikus vagy gyulladásos .

Volt az 5 kérdés teszt

1-A hátfájás kezdeni, amikor 40 év alatt?

2-a hátfájás fokozatosan alakulnak ki?

3-a hátfájás javítása során mozgások vagy tevékenységek?Volt az 5 kérdés teszt

4-észrevetted, hogy a többi nem mentesíti a hátfájás?

5-szenvedni, az éjszaka folyamán, a hátfájás, amely javítja után?

Ha 4 pozitív válasz, a legjobb, hogy menjen, keresse fel orvosát.

Ezzel párhuzamosan, több mint 1300 gyógyszertárak mozgósítják, hogy tanácsot ad információt, hogy a nagyközönség számára. Egy dolog biztos: ha 20 évesen szenvedett néhány hónappal a hátfájás, ne fordulj el !

Köszönöm, hogy Professzor Gérard Chales (CHU Rennes) Dr. Laurent Grange (CHU Grenoble) Elnöke AFLAR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *